|

|
|
הישגים בבחירות לכנסת |
| נוסדה: 1999 |
שנה (מס' כנסת) |
מספר מושבים |
|
|
מפלגת ישראל ביתנו נוסדה לקראת הבחירות לכנסת ה-15. היא הוקמה על ידי אביגדור ליברמן והחלה את דרכה כמפלגה שפנתה בעיקר לעולים מחבר מדינות העמים (ברית המועצות לשעבר). במהלך כהונת הכנסת ה-15 הצטרפה ישראל ביתנו לרשימת האיחוד הלאומי (שכללה את תקומה ומולדת), והיא התמודדה במסגרת הרשימה המשותפת גם בבחירות לכנסת ה-16. לקראת הבחירות לכנסת ה-17 פרשה ישראל ביתנו מהאיחוד והתמודדה כמפלגה עצמאית הפונה אל הציבור הימני-חילוני ואל ציבור העולים. המפלגה הגיעה לשיא כוחה בבחירות 2009, כאשר זכתה ב-15 מושבים והייתה לסיעה השלישית בגודלה.
ישראל ביתנו ממוקמת בצד הימני של המפה הפוליטית ומדגישה נושאים של ביטחון חוץ וביטחון פנים. היא תומכת בפתרון מדיני המתבסס על חילופי אוכלוסין ויצירת שתי מדינות בעלות אוכלוסיה הומוגנית מבחינה לאומית. ישראל ביתנו מחזיקה בעמדות ימניות גם בנושא הכלכלי, והיא מחויבת במצעה לעידוד היזמה הפרטית. נושא המעסיק רבות את המפלגה הוא מבנה המשטר בישראל: במטרה לייצב את המערכת הפוליטית, המפלגה מציעה ליישם שיטת משטר נשיאותית.
אישים בולטים אביגדור ליברמן |
2009 (18) |
15 |
מצע
|
|
2006 (17) |
11 |
מצע
|
|
1999 (15) |
4 |
מצע
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ישראל ביתנו בממשלות ישראל
הפעם הראשונה שבה השתתפה ישראל ביתנו בממשלה הייתה לאחר הבחירות המיוחדות של 2001, כאשר כיהן אביגדור ליברמן כשר התשתיות הלאומיות. ליברמן כיהן כשר התחבורה בממשלתו השנייה של שרון. במהלך חלק מכהונת ממשלת אולמרט כיהן ליברמן כשר לעניינים אסטרטגיים ויצחק אהרונוביץ – כשר התיירות. בכל שלושת המקרים פרשו שרי המפלגה באמצע כהונת הממשלה על רקע של חילוקי דעות אידאולוגיים. בעקבות הצלחתה הכבירה בבחירות לכנסת ה-18 הפכה ישראל ביתנו למפלגה השלישית בגודלה ולשותפה הבכירה בממשלתו של בנימין נתניהו. היא קיבלה ייצוג של חמישה שרים בממשלה, לרבות שליטה במשרדי החוץ (ליברמן), התשתיות (עוזי לנדאו) וביטחון הפנים (אהרונוביץ).