

כחול לבן
נוסדה בשנת 2019
כחול לבן הוקמה לקראת בחירות אפריל 2019 כרשימה משותפת שכּללה את מפלגות חוסן ישראל, תל"ם ויש עתיד. השתיים הראשונות (בראשות בני גנץ ומשה יעלון בהתאמה) הוקמו זמן קצר קודם לכן והחליטו להתמודד ביחד. לאחר מגעים וניסיונות שכנוע ממושכים הצטרפה אל השתיים גם מפלגת יש עתיד. כחול לבן ממוקמת במרכז המפה הפוליטית ובין מועמדיה לכנסת הוצבו שלושה רמטכ"לים לשעבר (גנץ, יעלון וגבי אשכנזי).
בבחירות הרשימה זכתה להישג נאה של 35 מושבים. בבחירות של ספטמבר 2019 כחול לבן הפכה לרשימה הגדולה ביותר עם 33 מנדטים אך לא הצליחה להרכיב ממשלה. בבחירות 2020 שמרה על כוחה אך ירדה למעמד הסיעה השנייה בגודלה אחרי הליכוד. כחודש לאחר הבחירות התפרקה סיעת כחול לבן לשלושה רכיבים: יש עתיד ותל"מ סרבו לשאת ולתת עם נתניהו וייסדו סיעה משותפת (יש עתיד-תל"מ); שני ח"כים התפלגו מתל"מ והקימו את סיעת דרך ארץ; ונציגי מפלגת חוסן ישראל המשיכו להחזיק בשם ובמותג כחול לבן. בבחירות לכנסת ה-24 (2021) התמודדה כחול לבן, אך נותרו בה רק נציגים ממפלגת חוסן ישראל.
בני גנץ, יאיר לפיד, משה יעלון, גבי אשכנזי, אבי ניסנקורן
כחול לבן הייתה חברה בכירה בממשלה ה-35 של מדינת ישראל. ממשלה זו התבססה על עיקרון פריטטי בין-גושי שבמסגרתו נוסד תפקיד חוקתי חדש: ראש ממשלה חלופי. יו"ר כחול לבן בני גנץ כיהן בתפקיד ראש הממשלה החלופי ושר הביטחון.על פי ההסכם הקואליציוני הוא היה אמור להחליף את ראש הממשלה נתניהו בתפקיד בנובמבר 2021 אולם הפרת ההסכם הקואליציוני מצד הליכוד והקדמת הבחירות לכנסת ה-24 סיכלו את מינויו. מלבד גנץ, כיהנו בממשלה עוד 11 שרים מטעם כחול לבן. הבולטים ביניהם: גבי אשכנזי (חוץ), אבי ניסנקורן (משפטים) וחילי טרופר (תרבות וספורט). בממשלה ה-36, ממשלת בנט-לפיד שהושבעה ביוני 2021, נכללת כחול לבן בקואליציה ומיוצגת על-ידי גנץ (נותר במשרד הביטחון) ו-3 שרים נוספים.