
סגנית נשיא למחקר
פרופ' נבות היא פרופסור מן המניין למשפטים, עד לאחרונה לימדה בפקולטה למשפטים במכללה למינהל. בעלת תואר בוגר במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, מוסמכת במדיניות ציבורית מהפקולטה למדעי החברה באונ' תל אביב, ובעלת תואר דוקטור למשפטים מן אוניברסיטה העברית בירושלים. פרופ' נבות לימדה בעבר בסורבון בפריז ובמכללה לביטחון לאומי; הייתה חברה בוועדות ציבוריות רבות והייתה מועמדת לבית המשפט העליון.
סגנית נשיא למחקר
פרופ' פלוג, נגידת בנק ישראל לשעבר, סגנית נשיא למחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה ועמיתה בכירה ע״ש וויליאם דוידסון למדיניות כלכלית. פרופ' פלוג עוסקת באתגרי היסוד של מערכות הממשל והכלכלה בהתמקדות תחומי מחקר הקשורים לשגשוג וחוסן כלכלי, מוביליות כלכלית, פריון וצמיחה ארוכת טווח.
במסגרת תפקידה כנגידת בנק ישראל, פרופ' פלוג הובילה בין היתר, את הייעוץ הכלכלי לממשלה הנסמך על ניתוח תהליכים כלכליים במגוון רחב של נושאים.
סגן נשיא לפיתוח ואסטרטגיה
ד"ר ישי (ג'סי) פרס משמש כסגן הנשיא לפיתוח אסטרטגיה במכון. בתוך כך הוא אחראי על תחומי התכנון האסטרטגי, הפיתוח הארגוני, וקשרי החוץ של המכון. המחקר שלו עוסק בהיסטוריה המודרנית של המזרח התיכון, בשאלות של מדינאות ומלחמה, ובמדיניות החוץ והביטחון של מדינת ישראל.
מנהלת המרכז לממשל וכלכלה, ראשת התוכנית לרפורמות בכלכלה במרכז ומנהלת כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה
דפנה אבירם־ניצן היא מנהלת המרכז לממשל וכלכלה במכון הישראלי לדמוקרטיה מאז 2016. במסגרת זו היא מובילה שלוש תוכניות: רפורמות בשוק העבודה, רפורמות בשירות הציבורי ורפורמות פוליטיות. נוסף על כך, היא מנהלת את כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה ומובילה מטעם המכון ויחד עם הממשלה את פרויקט ההיערכות למשבר האקלים.
מנהלת אקדמית, מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות; עמיתה בכירה
פרופ‘ הרמן היא עמיתת מחקר בכירה במכון והמנהלת המדעית של מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות, יחידת המחקר הכמותי של המכון הישראלי לדמוקרטיה. במסגרת זו מאז 2010 היא עומדת בראש הצוות המתכנן ומבצע את "מדד הדמוקרטיה הישראלית" השנתי ומאז 2018 את "מדד הקול הישראלי" החודשי (בשנים 1994-2018 ערכה את מדד השלום החודשי בשיתוף עם פרופ‘ אפרים יער מאוניברסיטת תל אביב). פרופ' הרמן היא פרופסור מן המניין בתחום מדע המדינה באוניברסיטה הפתוחה. בעבר לימדה באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת תל אביב והייתה מרצה אורחת באוניברסיטאות שונות, ביניהן פרינסטון (ארצות הברית), קווינס (בלפסט), WZB (ברלין), אוניברסיטת פאביה (פאביה, איטליה) ו-Sciences PO (פריז).
מנהלת המרכז לערכים ולמוסדות דמוקרטיים
עו"ד טהון אשכנזי היא עורכת דין ופעילה חברתית. בתפקידה האחרון הייתה מנכ"לית עמותת "איתךְ מעכּי - משפטניות למען צדק חברתי". במסגרת זו הובילה קידום של תכניות לאומיות המטמיעות שוויון מגדרי במישור הארצי והמוניציפלי, בדגש על צרכיהן של נשים מקבוצות מוחלשות. כחלק מכך, ייצגה ענת עשרות ארגוני חברה אזרחית בהליכים משפטיים בתביעות לשוויון וייצוג הולם לנשים ממגוון הקבוצות במוקדי קבלת החלטות.
מנהלת מרכז ג'ואן וארווין ג'ייקובס לחברה משותפת וראשת התוכנית לדת ומדינה במרכז
שלומית הגיעה למכון לאחר כ-20 שנות פעילות בחברה האזרחית ובמגזר השלישי, בהן עסקה בקידום חיים משותפים בין מגזרים שונים במדינת ישראל ובתפוצות, ובמקומה של התרבות היהודית במרחב הישראלי.
מנהל המרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה
ד"ר ערן שמיר-בורר משמש בתפקיד מנהל המרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה מאז ספטמבר 2022.
קודם לכך, שרת ערן במגוון תפקידים במחלקת הדין הבין-לאומי (דבל"א) של הפרקליטות הצבאית במשך למעלה מ-20 שנה. בתפקידו האחרון כיהן בתפקיד ראש המחלקה, בדרגת אלוף-משנה.
ראש התוכנית לחברה הערבית בישראל
ד״ר אדם אסעד הוא ראש תוכנית לחברה הערבית בישראל במרכז לערכים ומוסדות דמוקרטיים במכון הישראלי לדמוקרטיה. הוא בעל תואר דוקטור לבלשנות וחוקר ומרצה בתחום.
מחקריו עוסקים בממשק שבין שפה וחברה. הוא חוקר את שחיקתה והתפתחותה של השפה הערבית בישראל, שפה ורב-תרבותיות, שפה ומגדר ורב-לשוניות בעולם משתנה.
ד"ר אסעד הגיע למכון לאחר מילוי מספר תפקידים חברתיים הן בשירות הציבורי והן באקדמיה.
ראש התוכנית לביטחון ומשפט ע"ש אמנון ליפקין-שחק; עמית בכיר
פרופ' כהן הוא חבר סגל בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו. בעל תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני ושלישי במשפטים מבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ייל.
מחבר הספר "Israel‘s National Security Law" (בשיתוף עם סטיוארט כהן). גרסה מעובדת לעברית של הספר יצאה לאור ב־ 2014 בכותרת "יורים ושופטים: ביטחון ומשפט בישראל".
עבודותיו בנושא חקירת חשדות להפרת דיני הלחימה צוטטו בהרחבה בדוח ועדת טירקל וכן בדוח ועדת הבדיקה הבינלאומית של האו“ם שבדקה את מבצע "צוק איתן".
ראש התוכנית לרפורמות פוליטיות
דוקטור מטעם המחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית, ושימש כפוסט דוקטורנט במכון דיוויס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית ובמרכז ללימודים אירופאיים בפריז. הוא עוסק, בין השאר, בייצוגיות פוליטית, מפלגות פוליטיות, הקשרים שבין כסף ופוליטיקה ורפורמות בשירות המדינה בישראל.
עמית בכיר במרכז לממשל וכלכלה
פרופ' אטר הוא חבר סגל אקדמי בכיר בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב.
הוא חוקר אמפירי בתחומי הכלכלה והאסטרטגיה ועוסק בהבנת הגורמים של יוקר המחיה בישראל.
מתחילת 2023 הוא עורך כתב העת "הרבעון לכלכלה".
במכון הישראלי לדמוקרטיה עוסק בתחומי יוקר המחייה ודיור.
עמית בכיר בתוכנית לרפורמות פוליטיות
חבר סגל במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים ועמית בינלאומי בסגל המרכז לחקר הדמוקרטיה באוניברסיטת אירווין שבקליפורניה.
עורך הספר "תיקון שיטת הממשל בישראל" (יחד עם שלומית ברנע, חן פרידברג ועופר קניג, בהוצאת המכון הישראלי לדמוקרטיה).
לשעבר סגן נשיא למחקר; עמית בכיר בתוכנית להגנה על ערכים ומוסדות דמוקרטיים ובתוכנית לביטחון ומשפט ע"ש אמנון ליפקין-שחק
פרופ׳ שני כותב, בין השאר, על בתי דין בינלאומיים, על זכויות האדם, דיני מלחמה, משפט וסייבר והיבטים משפטיים של הסכסוך הישראלי־פלסטיני.
הוא דיקן לשעבר של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים ומופקד בה על הקתדרה למשפט בינלאומי פומבי ע“ש הרש לאוטרפכט (Hersch Lauterpach). כיהן כיו"ר הועדה לזכויות האדם באו“ם.
עמיתת מחקר בתוכנית לרפורמות פוליטיות, אחראית ליווי מחקרים
ד"ר דנה בלאנדר היא עמיתת מחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה ופסיכולוגית קלינית מומחית. עבודת הדוקטורט שלה - "אמביוולנטיות כאתגר לסדר הפוליטי" - המשלבת פילוסופיה פוליטית עם תובנות פסיכואנליטיות זכתה בפרס אלכס ברגר של האוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 2008. היא שימשה כמרצה אורחת באוניברסיטת Tufts בבוסטון בשנים 2011-2010.
דנה משמשת גם כאחראית ליווי מחקרים במכון הישראלי לדמוקרטיה ועורכת את כתב העת המקוון "פרלמנט" המתפרסם באתר המכון.
עמית מחקר בתוכנית להגנה על ערכים דמוקרטיים
תחומי מומחיות: הרשות השופטת, היועץ המשפטי לממשלה ורשויות התביעה, דיני תעמולת בחירות וצנזורה, היסטוריה של המשפט, היסטוריה של המחשבה המדינית והאזרחות.
ד"ר לוריא הוא עורך דין וקיבל את התואר דוקטור בהיסטוריה מאוניברסיטת ג'ורג'טאון בארצות הברית (2013). ד"ר לוריא היה מרכז ועדת שמגר לעניין גיבוש כללי אתיקה לחברי ממשלה ועשה פוסט-דוקטורט באוניברסיטת חיפה (2016-2013).
עמיתת מחקר בתוכנית לרפורמות פוליטיות
השתתפה בכתיבת שלושה מחקרים בהוצאת המכון הישראלי לדמוקרטיה: "פיקוח הכנסת על הממשלה", "תיקון שיטת הממשל בישראל" ו"ההשתתפות בבחירות לכנסת".
ד"ר פרידברג היא חברת סגל במחלקה למזרח תיכון ומדע המדינה באוניברסיטת אריאל בשומרון.
חוקרת בכירה בתוכנית לחרדים בישראל
ד"ר רבקה נריה-בן שחר היא מרצה בכירה וחברת סגל במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, וחוקרת בכירה במכון הישראלי לדמוקרטיה.
נריה-בן שחר חוקרת את המשולש דת, מגדר ותקשורת, ופרסמה שורה של מאמרים העוסקים בנושאים אלו. עבודת הדוקטורט שלה נערכה באוניברסיטה העברית בירושלים, בנושא: "הנשים החרדיות ותקשורת ההמונים בישראל: דפוסי חשיפה ואופני קריאה".
מלגת פולברייט לפוסט דוקטורט בשילוב מלגה ממכון הדסה ברנדייס אפשרה לה לחקור ריטואלים שנשים יוצרות ומחדשות לעצמן.
מאז 2012 היא עוסקת בעיקר בהשוואה בין נשים מהאמיש לנשים חרדיות. מחקריה במכון הישראלי לדמוקרטיה מתמקדים בחרדים ומדיה חדשים.
חוקר בכיר בתוכנית להגנה על ערכים ומוסדות דמוקרטיים
ד"ר נדב דגן הוא חוקר משפט, מרצה באוניברסיטאות מחקר בישראל ועורך-דין.
תחומי מחקר ועיסוק עיקריים:
משפט חוקתי, משפט מינהלי, שיקול דעת שלטוני, תיאוריה משפטית, יסודות הדמוקרטיה המודרנית, ביקורת שיפוטית, דיני חירום, איגוד שיתופי.
חוקרת בכירה במרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה
ד"ר ליטמנוביץ היא חוקרת בכירה במרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה. מאז 2008 היא חוקרת את עולם המשטרה ומייעצת למשטרת ישראל בנושאי רפורמות ארגוניות, הכשרות שוטרים, שיטור הוגן ושיטור מבוסס ראיות. יעל מומחית בתחום השיטור בחברות שסועות והשפעותיו על החברה בישראל.
בשנים האחרונות הובילה יעל כמה מחקרים משותפים לאוניברסיטה העברית ולמשטרת ישראל, בין היתר הערכה של רפורמת האמו"ן, טיפול משטרת ישראל בבעיית הירי בחברה הערבית ופיתוח הכשרות שוטרים לשיפור הוגנות ומקצועיות במכללה הלאומית לשוטרים. בנוסף יעל עוסקת בפיתוח והערכה של התערבויות חברתיות מבוססות ראיות ורפורמות ארגוניות וב'תרגום ידע' מהאקדמיה לעולם העשייה.
ליעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ועיתונאות מאוניברסיטת סיטי, לונדון כמלגאית קרן 'אוליב טרי' ותואר שני ודוקטורט מהמחלקה למדיניות חברתית והתערבויות חברתיות, אוניברסיטת אוקספורד כמלגאית קרן ויידנפלד.
במקביל לעבודתה במכון הישראלי לדמוקרטיה, יעל ממשיכה ללמד במסגרת תוכנית האקדמיזציה של משטרת ישראל, במכון לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית.
חוקר בכיר בתוכנית לחרדים בישראל ובתוכנית לצבא וחברה
ד"ר אסף מלחי הוא חוקר בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה בתכנית חרדים ובתוכנית לצבא וחברה. אסף הוא סוציולוגי פוליטי ומומחה למדיניות שילוב חרדים בתעסוקה, באקדמיה ובשירות צבאי ואזרחי. בין השנים 2008-2018 הוא ניהל את תחום מחקר תעסוקת חרדים במנהל המחקר של משרד הכלכלה. כיום הוא עוסק גם בחקר יחסי צבא – חברה ובוחן את התמורות בדעת הקהל ביחס למודל הגיוס לצה"ל ואת שילובן של פריפריות חברתיות בשירות הצבאי בישראל. בנוסף הוא מלמד כיום באוניברסיטת בן גוריון ובקריה האקדמית אונו.
חוקרת בתוכנית לדמוקרטיה בעידן המידע
ד"ר עו"ד רחל ארידור הרשקוביץ היא חוקרת בתוכנית לרפורמות במדיה ודמוקרטיה בעידן המידע ועמיתת מחקר במרכז למשפט וטכנולוגיה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.
חוקרת בתוכנית לרפורמות פוליטיות
avitalf@idi.org.il
דוקטורנטית באוניברסיטה העברית בירושלים במחלקה למדע המדינה. בעבודת הדוקטורט שלה היא חוקרת את מאזן הכוחות המוסדי בין הסיעות לבין נציגיהם בפרלמנט במבט השוואתי.
בעלת תואר שני בפוליטיקה השוואתית מ-LSE (בית הספר לכלכלה של לונדון) עם התמחות בדמוקרטיה ותהליכי דמוקרטיזציה, וכן תואר בתקשורת ובמדע המדינה מהאוניברסיטה העברית.
תחומי התמחות: הרשות המחוקקת ועבודת הכנסת, מועצות מקומיות, מפלגות ובחירות.
חוקרת בתוכנית להגנה על ערכים ומוסדות דמוקרטיים
morank@idi.org.il
חוקרת ומרצה בתחומי המשפט הציבורי. בעלת תואר דוקטורט למשפטים מאוניברסיטת בר-אילן ומרצה מן החוץ בביה"ס למשפטים של המכללה האקדמית נתניה. עבודת הדוקטורט שכתבה עסקה במעמד החוקתי של ראש הממשלה במשטרים פרלמנטריים. תחומי מומחיות: משפט חוקתי מוסדי, משפט מנהלי, הרשות המבצעת.
חוקר בתוכנית לחברה הערבית בישראל
arikr@idi.org.il
ד"ר רודניצקי עוסק בחקר החברה הערבית בישראל בשני העשורים האחרונים. תחומי העניין העיקריים שלו: תמורות פוליטיות, לאומיות וחברתיות בחברה הערבית; יחסי יהודים-ערבים, וכן מדיניות הממשלה כלפי האזרחים הערבים במדינה. הוא בעל תואר שלישי מהמחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר-אילן, וכן תואר שני ותואר ראשון בהיסטוריה של המזרח התיכון, ותואר שני במנהל עסקים, מאוניברסיטת תל-אביב.
עוזר מחקר בתוכנית לחברה הערבית בישראל
חמודי אבו ריש הוא עוזר מחקר בתכנית לחברה הערבית במרכז לערכים ומוסדות דמוקרטיים במכון הישראלי לדמוקרטיה.
בנוסף, סטודנט לתואר מוסמך בחוג לאסלאם ומזרח תיכון באוניברסיטה העברית בירושלים.
כרגע כותב תזה מחקרית תחת הנחייתם של פרופ' ליאת קוזמא מהאוניברסיטה העברית, ופרופ' גדי אלגזי מאוניברסיטת תל-אביב. התזה מתמקד בסטודנטים פלסטינים באוניברסיטה העברית בין השנים 1948-1967 מנקודת מבט היסטורית חברתית.
עוזר מחקר בפרויקט שלטון מקומי בתוכנית לרפורמות בשירות הציבורי
בוגר תואר שני עם תזה ותואר ראשון בהתמחות מדיניות ציבורית ושיווק פוליטי בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן. בעל ניסיון בחקר השלטון המקומי בישראל, לכידות פרלמנטרית, שיטות הצבעה וסדר יום.
עוזרת מחקר בתוכנית לחרדים בישראל
תהילה היא דוקטורנטית בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית.
בעלת תואר שני בקרימינולוגיה מהאוניברסיטה העברית. עבודת הדוקטורט שלה עוסקת באלימות דתית בין בני זוג חרדים.
בנוסף מרצה בקריה האקדמית אונו.
מחקריה עוסקים בחקר החברה החרדית: מגמות השתנות בחברה זו, תפיסות דתיות ותפיסות תרבותיות, ממשקים בין תרבות לדתיות, ואלימות במשפחה.
עוזרת מחקר בתוכנית לדת ומדינה
ayalag@idi.org.il
עוזרת מחקר בתוכנית לדת ומדינה במרכז ג'ואן וארווין ג'ייקובס לחברה משותפת ובפרויקט שלטון מקומי בתוכנית לרפורמות בשירות הציבורי. בוגרת תואר ראשון בתוכנית פכ"מ באוניברסיטה העברית בירושלים. סטודנטית לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית באוניברסיטה הפתוחה.
עוזר מחקר בתוכנית לרפורמות פוליטיות
asafh@idi.org.il
אסף בוגר תואר ראשון ושני במדע המדינה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, כשאת עבודת המוסמך שלו הוא כתב על מפלגות בשלטון המקומי בישראל ובהיבט השוואתי.
במהלך עבודתו במכון אסף חוקר את הפוליטיקה המקומית בישראל ובוחן את הדרכים לקידום הדמוקרטיה המקומית בישראל. כחלק מזה, אסף מתמקד במחקר על פעילות המפלגות בישראל בשלטון המקומי ושיטת הבחירות המקומיות.
עוזר מחקר בתוכנית לרפורמות בכלכלה
zakh@idi.org.il
זק חוקר מוביליות בין-דורית, תמורות במיומנויות של עובדים ותעסוקה ירוקה.
הוא בוגר תואר ראשון בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב. תלמיד תואר שני בכלכלה במסלול המחקרי המשותף לאוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל אביב.
עוזרת מחקר בתוכנית לחרדים בישראל
עדי חוקרת את תופעת עזיבת המגזר החרדי במסגרת התוכנית לחרדים בישראל במרכז ג'ואן וארווין ג'ייקובס לחברה משותפת, ועתידה להשתתף במחקרים נוספים.
דוקטורנטית בבית הספר למדעי היהדות באוניברסיטת תל אביב, בעלת תואר שני מהחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד מאוניברסיטת תל אביב, ותואר ראשון מהחוגים למדע המדינה ולהיסטוריה של עם ישראל מהאוניברסיטה העברית.
השתתפה כעוזרת מחקר בפרויקטים מחקריים מגוונים, ביניהם פרויקט ניטור שיח על מדינת ישראל בזירה הבינלאומית באוניברסיטה העברית, פרויקט בנושא סיקור מחאת קיץ 2011 במכללה האקדמית הדסה, ופרויקט חקר הגניזה הקהירית באוניברסיטת תל אביב.
עוזר מחקר במרכז לממשל וכלכלה
uriz@idi.org.il
אורי הוא עוזר מחקר במרכז לממשל וכלכלה ומתעסק בכלכלת סביבה ואקלים. סטודנט לתואר מוסמך בכלכלה באוניברסיטת תל אביב ובעל תואר ראשון בהצטיינות יתרה בכלכלה ומדעי הקוגניציה מהאוניברסיטה העברית. עמית בתוכנית "מסעות דעת" של מכון ון ליר וב"תוכנית לכלכלנים חברתיים" של המכללה החברתית-כלכלית. בעל ניסיון עשיר בביצוע בפרויקטי מחקר ארוכי טווח, איכותניים וכמותיים.
עוזרת מחקר בתוכנית לרפורמות בשירות הציבורי
שחר היא בעלת תואר ראשון בהיסטוריה ותואר שני בניהול מצבי חירום ואסון מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, שניהם בהצטיינות יתרה. כיום לומדת לתואר שלישי בתכנית לניהול מערכות בריאות, גם כן באוניברסיטת בן גוריון, וחוקרת מוכנות והתמודדות עם משבר האקלים בסביבות מעוטות משאבים, כחלק מצוות בין-לאומי. בעלת ניסיון במחקרי מדיניות, הערכה ומדידה ותכנון אסטרטגי ממכוני מחקר שונים בישראל ומשירות במגזר הציבורי. מיומנת בעיצוב ועריכת מחקרים אינטרדיסיפלינריים ומשולבי שיטות ובהובלת תהליכי שיתוף ציבור עם קהלים מגוונים.
עוזר מחקר בתוכנית לרפורמות בכלכלה
רועי מעורב במחקרי המכון הנוגעים לאבטלה, יוקר המחיה, מוביליות חברתית ועבודה מהבית, ואחראי על ניתוחים כלכליים אקטואליים בהתאם לצרכי המרכז.
לרועי ניסיון במחקרי מדיניות, ניתוח נתונים, וכתיבת חוות דעת בשירות הציבורי והמגזר הפרטי. הוא ביצע מחקרים עבור זרוע העבודה בנושאי שוק העבודה העתידי, מאפייני תעסוקה של אוכלוסיות מיוחדות ועבודה מהבית, ועסק בטיוב תשתית הנתונים של אתר עבודאטה. כמו כן, הוא ייעץ למשרד האוצר בנושא תמלוגי הגז במסגרת עבודתו בחברת הייעוץ הכלכלי ERCG.
רועי מאסטרנט בתוכנית המצטיינים למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית ובוגר תואר ראשון בפכ"מ.
עוזרת מחקר בתוכנית להגנה על ערכים ומוסדות דמוקרטיים
עו״ד פז סיימה לימודי תואר ראשון במשפטים בהצטיינות באוניברסיטה העברית בשנת 2020. היא התמחתה במחלקת הבגצים בפרקליטות המדינה והוסמכה בשנת 2021 כעו״ד בישראל. בשנת 2022 עבדה כעוזרת משפטית לנשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, השופט אייל אברהמי, ולאחר מכן כעוזרת משפטית לנשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת ורדה וירט-לבנה.
במקביל לעבודתה במכון ספיר היא תלמידת תואר שני בתוכנית ללימודי תרבות באוניברסיטה העברית.
עוזרת מחקר בתוכנית לחברה הערבית בישראל
סטודנטית לתואר שני מחקרי באוניברסיטת תל אביב.
עבודת המחקר של ליטל פילר עוסקת בייצוג הולם של המיעוט הערבי-פלסטיני במוסדות המנהלים את הקרקעות בישראל.
בעלת תואר ראשון במשפטים ותואר ראשון בממשל (שניהם בהצטיינות) מאוניברסיטת רייכמן. עד שנת 2017 עבדה כעורכת דין במשרד עורכי הדין שפיגלמן קורן זמיר ושות׳ במחלקת משפט מנהלי, שם עסקה במתן יעוץ משפטי בתחום המשפט המנהלי, לרבות שלטון מקומי, מכרזים והתקשרויות וכן בליטיגציה בתחומים המנהלי, המסחרי והאזרחי. עסקה בניסוח מכרזים וחוזים עבור לקוחות בסקטור הציבורי, מתן חוות דעת משפטיות, ליווי והשתתפות בוועדות מכרזים וייצוג בהליכים משפטיים בערכאות השונות, לרבות בתי משפט לעניינים מנהליים.
עובדת בנוסף כעוזרת הוראה ועוזרת מחקר בתחום המשפט החוקתי, דיני קניין, משפט בינלאומי.
עוזרת מחקר בתוכנית להגנה על ערכים ומוסדות דמוקרטיים
meitark@idi.org.il
מיתר בעלת ניסיון במחקרי מדיניות, ניתוח נתונים, וכתיבת חוות דעת בשירות הציבורי. היא עבדה במחלקה הפלילית של פרקליטות המדינה והסניגוריה הציבורית ולקחה חלק בפרויקטים לקידום נוער בסיכון.
מיתר משתלבת בעבודת המכון כעוזרת מחקר במרכז לערכים ומוסדות דמוקרטיים בנושאים הקשורים לזכויות נשים ומגדר.
בוגרת בהצטיינות של התכנית המשולבת של משפטים ועבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית.
עוזר מחקר במרכז לממשל וכלכלה
davidn@idi.org.il
דוד הוא בוגר התכנית הבין-תחומית לסטודנטים מצטיינים ע״ש עדי לאוטמן באוניברסיטת תל אביב ובעל תואר שני במדיניות ציבורית בתחום כלכלת הפיתוח, בהצטיינות יתרה. בעל ניסיון עשיר בעיצוב, ביצוע וניהול מחקרים אינטרדיסציפלינריים בדרום מזרח אסיה ובאפריקה.
עוזרת מחקר במרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה
miritsh@idi.org.il
עו"ד מירית שרעבי היא בעלת תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בהצטיינות ביישוב סכסוכים ובוררות במשפט הבין-לאומי מאוניברסיטת ליידן שבהולנד. לפני שהגיעה למכון, מירית עבדה בשגרירות ישראל בהאג, ועסקה במשפט בין-לאומי ובפעילות ארגונים ובתי-דין בין-לאומיים שונים בעיר. כמו כן, מירית עבדה במחלקה למשפט בין-לאומי בייעוץ וחקיקה שבמשרד המשפטים, בתחומי המשפט הבין-לאומי הכלכלי והמשפט הבין-לאומי הטכנולוגי. עסקה בעבר במחקרים בתחומי דיני חלל, סייבר ופרטיות.
יועץ מדיניות
תומר לוטן כיהן כמנכ"ל המשרד לביטחון הפנים בין השנים 2021-2022, לפני כן הקים וניהל את "מגן ישראל", המטה הלאומי למאבק בקורונה.
תומר הוא מומחה בתחומי הממשל והמדיניות הציבורית, אשר מילא תפקידים מגוונים בממשל ובחברה האזרחית, ופועל לחיזוק והעצמת השירות הציבורי בישראל.
ראש פרויקט ההיערכות למשבר האקלים ישראל 2050
erezs@idi.org.il
מאז 2019 מוביל ומרכז מטעם המכון ויחד עם הממשלה את פרויקט ההיערכות למשבר האקלים. שותף בצוות הפקת התוכן של כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה. בוגר תוכנית העמיתים של "מרכז השל לקיימות" אשר מכשירה מנהיגים ומנהיגות צעירים לשינוי חברתי, כלכלי וסביבתי.