צוות המכון הישראלי לדמוקרטיה
להורדת התמונה

ד"ר אסף שפירא

ראש התוכנית לרפורמות פוליטיות; עמית מחקר בתוכנית לרפורמות בשירות הציבורי

assafs@idi.org.il

אסף שפירא הוא בעל תואר דוקטור מטעם המחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית, ושימש כפוסט דוקטורנט במכון דיוויס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית ובמרכז ללימודים אירופאיים (Centre d’études européennes) ב-Sciences po בפריז. הוא עוסק, בין השאר, בייצוגיות פוליטית, מפלגות פוליטיות, הקשרים שבין כסף ופוליטיקה ורפורמות בשירות המדינה בישראל.

אסף שותף לפעילות המכון הישראלי לדמוקרטיה מאז 2009. הוא חלק מצוות המחקר של הפרויקט לתיקון שיטת הממשל, ואחד ממרכזי פרויקט "אות הפרלמנטר". בעבר היה חבר בצוות, בראשות סגן נשיא המכון פרופ' מרדכי קרמניצר, שהגיש הצעה להסדרת השדלנות בישראל.

 

תמונה: עודד אנטמן

מאמרים סרטונים ספרים

פרסומים אחרונים מאת ד"ר אסף שפירא

מידעוני המרכז לממשל וכלכלה
כנסת יקרה: על פוליטיזציה בוועדה הציבורית לעניין מימון מפלגות
הקשרים שבין דמוקרטיה ליברלית וקיימות
מחקר

הקשרים שבין דמוקרטיה ליברלית וקיימות

כיצד קשורה קיימות לפעילותה של דמוקרטיה ליברלית, האם שני המושגים תלויים זה בזה ואיך אפשר לקדם את שניהם יחד? מחקר רחב היקף מחדד את המושגים ומציג שורה של המלצות.

ניתוח מגדרי של מנכ"לים במשרדי הממשלה, 2025-2003
סקירה

ניתוח מגדרי של מנכ"לים במשרדי הממשלה, 2025-2003

כ-15% מכלל המינויים למנכ"לים מאז ראשית כהונת הממשלה ה-30 בשנת 2003 ועד תחילת יולי 2025 – היו נשים (38 מתוך 246) • מצב הייצוג של נשים בממשלה ה-37 נמצא בשפל של לפחות 20 שנה: 2 נשים בלבד מונו למנכ"ליות (4% מכל המינויים) • גם מאז פסיקת בג"ץ בחודש פברואר, שחייבה את הממשלה לקבוע כללים בעניין - מונו רק גברים למנכ"לים.

הליך מינוי ראש השב"כ הבא
חוות דעת

הליך מינוי ראש השב"כ הבא

ניגוד העניינים שבו נמצא ראש הממשלה מחייב סטייה מההליך הרגיל של מינוי ראש השב"כ, כולל העברת הסמכות לשר אחר וליווי משפטי ומקצועי הדוק.

מה שצריך לדעת על פיזור הכנסת
מסבירון

מה שצריך לדעת על פיזור הכנסת

איזה רוב נדרש כדי להעביר את חוק התפזרות הכנסת בקריאות השונות, מה בדבר עבודת הכנסת והממשלה לאחר הפיזור, ומה תמונת המצב הנוכחית?

סרטונים מאת ד"ר אסף שפירא

play
play
מאמר דעה

מימון הבחירות הפך למרוץ חימוש מפלגתי

במהלך קמפיין הבחירות שלהן, נוהגות המפלגות לבזבז מיליוני שקלים ולהיכנס לגירעונות גבוהים – שהן אחר כך מכסות באמצעות המימון שהן מקבלות מהמדינה לפעילות ציבורית ופנים-מפלגתית שוטפת. התוצאה: למפלגות לא נשאר מספיק כסף לניהול השוטף שלאחר הבחירות. על מנת למנוע זאת, יש להציב גבול ברור בין שני התקציבים, ולחייב את המפלגות להשתמש בכספי הציבור כראוי

play
סדרת "מחקר בדקה"

הדרך הראויה למינוי נציב שירות המדינה

הממונה על משאבי אנוש בארגון הגדול ביותר במדינה, אחראי על למעלה מ- 70,000 איש. מהו התהליך הנכון והראוי למינויו?

play
סקירה

מדד העבודה הפרלמנטרית של המפלגות בישראל

מי הסיעה המצטיינת בעבודה פרלמנטרית? חברי איזו סיעה נואמים יותר במליאה ומגישים יותר שאילתות והצעות לסדר היום? מי הסיעה שחבריה נוכחים יותר בוועדות ובמשכן? ומי מעבירים יותר חוקים?

play
סקירה

שנה בלי נציב שירות המדינה

שנה לאחר עזיבתו של נציב שירות המדינה האחרון עו"ד משה דיין, מחקר חדש במכון מציע להפקיע את הסמכות למינוי הנציב מראש הממשלה ולהעבירה לוועדת איתור

play
סקירה

מינוי נציב שירות המדינה - מבט עולמי משווה

תהליכי המינוי האחרונים של נציבי שירות המדינה בישראל מצביעים על קשיים באיתור המועמד המתאים ובשיטת הבחירה שלו. במדינות אחרות בעולם קיימות שיטות שונות ומנגנוני פיקוח ועצמאות אפקטיביים יותר מבישראל

ספרים מאת ד"ר אסף שפירא