פרופ' אשר אריאן ז"ל
פרופסור אשר אריאן נולד בקליבלנד אוהיו שבארצות הברית בשנת 1938. את התואר הראשון סיים בהצטיינות באוניברסיטת וסטרן ריזרב (Western Reserve University), ומיד אחריו המשיך ללימודי התואר השני ולכתיבת עבודת הדוקטור במדע המדינה באוניברסיטת מישיגן סטייט (Michigan State University).
אריאן הגיע לישראל ב-1966, הקים את החוג למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב ומונה לראש החוג הראשון. הוא עיצב את תכנית הלימודים של החוג, גיבש את צוות המרצים והחוקרים והפך את החוג לאחד המובילים בארץ. אריאן כיהן בתפקיד עד 1973, וכעשור לאחר מכן שב לעמוד בראש החוג למשך שנתיים (1983-1984). עם סיום תפקידו זה מונה לראש מרכז גולדה מאיר לחקר עבודה וחברה של אוניברסיטת תל אביב. ב-1977 נבחר לדיקן הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב ולאחר מכן הופקד על הקתדרה למדע המדינה על שם רומולו בטנקורט.
ב-1979 היה אריאן חבר בקבוצה אשר כתבה את החוקה שכוננה את האגודה הישראלית למדע המדינה ונבחר לעמוד בראשה של האגודה. במסגרת תפקיד זה הוא ייסד את הכנס השנתי של האגודה, השקיע בהרחבת החברות בה ובפיתוח הפעילות שנעשית במסגרתה.
לאורך השנים ייצג אריאן את ישראל בעולם המחקר הבין-לאומי. בשנות השמונים הוא מונה לחבר הוועד הפועל של האגודה הבין-לאומית למדע המדינה ונבחר לכהן כסגן יושב ראש בכנסי האגודה בשנים 1985-1988. בשנים 1994-2002 היה העורך של סדרת הספרים היוקרתית של האגודה Advances in Political Science בהוצאת Macmillan
בשנת 1986 אריאן התמנה לפרופסור בכיר מן המניין בחוג למדע המדינה באוניברסיטה העירונית של ניו-יורק (City University of New-York), שם גם עמד בראש מרכז רוברט וגנר למדיניות ציבורית אורבנית ובראש התכנית ללימודי דוקטורט. בראשית שנות התשעים עבר אריאן לאוניברסיטת חיפה, שם הוא כיהן כפרופסור מן המניין.
במהלך שנות המחקר במדע המדינה פרסם אריאן עשרות ספרים ומאמרים בענייני ממשל ומשטר, בחירות, דעת קהל והתנהגות פוליטית בישראל מנקודת מבט השוואתית בין-לאומית. שניים מהמפעלים המרכזיים שהוא הוביל היו סדרת הסקרים והספרים של הבחירות בישראל (הפרויקט הרב-שנתי הוותיק ביותר בחקר מדע המדינה בישראל, אותו ייסד אריאן ב-1969) ופרויקט מדיניות הביטחון הלאומי ודעת הקהל של מרכז יפה למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטת תל אביב.
באמצע שנות התשעים מונה אריאן לעמית בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה, שם הוא ריכז את מרבית פעילותו בשנים האחרונות. במסגרת עבודתו במכון הוא יזם את שילובו של המכון למחקר חברתי שימושי על שם גוטמן בתוך המכון הישראלי לדמוקרטיה, ועמד בראש התכנית רפורמות פוליטיות. ב-2006 זכה מרכז גוטמן בפרס הסובלנות מטעם הוועדה הציבורית של פרס הסובלנות. כמו כן כונן אריאן את פרויקט מדד הדמוקרטיה. פרויקט זה מציג הערכה שנתית של מצב הדמוקרטיה בישראל מנקודת מבט השוואתית, היסטורית ובין-לאומית.
פרופ' אשר אריאן נפטר בתאריך 7 ביולי 2010, כ"ה בתמוז תש"ע, היה נשוי, אב לשלושה וסב לשבעה נכדים.